Wij willen je op deze wijze vertellen dat Kerst in het Julianapark 2020 helaas niet doorgaat. ‘Maar het is nog lang geen Kerst?!’ We horen het je denken. Klopt. En toch dit besluit. We delen graag de reden waarom we dit moeilijke besluit moesten nemen.

1,5 meter

We merken dat het dagelijkse leven in de stad en in onze wijk Zuilen op z’n kop staat door het coronavirus (Covid-19). Hoe het leven was voor het virus is opeens speciaal en langzaam raken we gewend aan een 1,5 meter samenleving, ook bij ons op Zuilen. De komende maanden zullen we alles wat we wel met elkaar kunnen doen op 1,5 meter afstand moeten blijven doen. Het kan niet anders dan dat dit invloed heeft op een project waarbij ‘verbinding’ en ‘samen’ centraal staan zowel in de voorbereidingen als tijdens de uitvoering.

Voor een brainstorm over thema’s en karakters, over verhaallijnen en plots wil je bij elkaar aan tafel zitten. Vergaderen over planningen, catering en andere praktische zaken kan online ook al is dat natuurlijk niet ideaal. Maar, een auditie doen en repeteren moet in één ruimte. Met elkaar. Net als de wandeling die je als publiek door het park maakt. Waarbij je dicht op elkaar staat om de mooie scenes goed te kunnen zien. Dit doe je samen, met en bij elkaar. Dit allemaal wordt erg lastig wanneer we dit op 1,5 meter afstand moeten organiseren en moeten bewaken. Gezondheid en veiligheid voor zowel onze vrijwilligers als onze bezoekers staan voorop.

We hebben dit besluit met pijn in ons hart genomen, maar hopen dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan de gezondheid in onze wijk. We gaan ons voorbereiden op de editie van 2021 – en wellicht dat we rond de kerstdagen dit jaar toch even om de hoek komen kijken. We houden je op de hoogte!