Doe mee met Kerst in het Julianapark 2022


Kerst in het Julianapark wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers uit Zuilen en omstreken.
Doe je dit jaar ook mee? Er zijn rollen voor en achter de schermen. In de voorbereiding en op de dagen zelf.

Vacatures

Uitgelicht

Projectleider (betaalde functie)

Kerst in het Julianapark is een theatrale wandeling door het Julianapark (Zuilen) met als rode draad het kerstverhaal. Het is een evenement waar zo’n 2000 bezoekers op afkomen. Het evenement wordt gedraaid door zo’n 200 vrijwilligers die hun tijd, energie en enthousiasme zowel voor als achter de schermen geven. Belangrijkste doelstelling van het project is om bij te dragen aan een gevoel van verbinding en gemeenschap in de wijk door en met een zo breed en divers mogelijke groep bewoners. De afgelopen twee jaar heeft het evenement door corona helaas niet door kunnen gaan, maar we kijken ernaar uit om in 2022 weer een nieuwe editie te organiseren.

Binnen de organisatie van zo’n 200 vrijwilligers is er één betaalde kracht: de projectleider. Voor de komende editie, Kerst in het Julianapark 2022, is deze functie vacant. Lees hier de volledige vacature.

Vrijwilligers gezocht!

Coördinator sponsoring


Ben jij een goeie netwerker/fondsenwerver en vind je het leuk om de ondernemers in Zuilen en omstreken te bezoeken en met hen te zoeken naar wat hun manier is om Kerst in het Julianapark te steunen of te sponsoren? Dan zoeken wij jou!

Je mag deel uitmaken van het kernteam, een groep van 6 mensen die onder leiding van de projectleider het evenement organiseert. Jouw taak is om alles rond de sponsoring te coördineren. Je zoekt contact met de ondernemers in de buurt (er zijn al veel warme contacten) en bespreekt met hen op elke manier zij Kerst in het Julianapark willen sponsoren. Deze taak is vooral intensief in de maanden oktober en november, per 1 december moet duidelijk zijn wat we uit de wijk gesponsord krijgen.

Coördinator logistiek

Ben jij een handige Harry/Harriët en kan je andere handige mensen aansturen? Dan zoeken we jou om voor Kerst in het Julianapark het park helemaal tiptop in orde te maken.

Als coördinator logistiek ben jij onderdeel van het kernteam, de groep van 6 mensen die onder leiding van de projectleider het hele evenement organiseert. Jij denkt mee over de route, waar de wc’s en de tenten staan en welke materialen er nodig zijn om alle scènes op te bouwen. Je zorgt in de 2 dagen voor het event dat alles opgebouwd.

Vrijwilligerscoördinator

Om Kerst in het Julianapark tot een succes te maken zoeken we iemand die ervoor kan zorgen dat er voor alle taken een enthousiaste vrijwilliger is. Kan jij goed netwerken en anderen enthousiast maken voor een heerlijk kerstfeest in het park? Dan zoeken wij jou!

Als vrijwilligerscoördinator werk je nauw samen met de andere coördinator die de ‘backoffice’ is: zij doet de hele administratie van de bijna 250 vrijwilligers die nodig zijn. Jij bent ervoor om contacten te zoeken met allerlei organisaties in de wijk en je eigen en andere netwerken aan te boren om al die vrijwilligers te vinden waarmee het evenement er elk jaar weer staat. Een van jullie maakt deel uit van het kernteam, een groep van 6 mensen die onder leiding van de projectleider het evenement organiseert. Jouw taak is om alles rond de communicatie en werving te coördineren.

Coördinator techniek

Om Kerst in het Julianapark te laten slagen, zoeken we een coördinator Techniek. Je bent de spin in het web voor alle technische aspecten van het event: je bedenkt wat er nodig is aan technische ondersteuning voor alle scenes, stuurt het team van technische mensen aan die tijdens de opbouw alle lichten en microfoons etc. in orde maakt en weet hoe je alle technische problemen op moet lossen.


 • Acteurs
  Spelen de sterren van de hemel (ervaring niet nodig).
 • Gouden keeltjes
  Zingen mee in één van de koortjes als onderdeel van de scènes die de acteurs spelen.
 • Muzikanten/bandje
  Zorgen voor hemelse muziek.
 • Flyerteam
  Zorgt dat heel Zuilen onze flyers en posters krijgt.
 • Sponsorteam
  Maakt ondernemers en anderen in Zuilen enthousiast om ons te steunen met materialen of een financiële bijdrage.
 • Kap en grime-team
  Laten alle acteurs en zangers er op hun mooist uit zien.
 • Welkomstteam
  Heten alle bezoekers welkom en controleren kaartjes.
 • Publieksbegeleiders
  Leiden bezoekers in groepen langs alle scènes in het park.
 • Vuurmeesters
  Houden het publiek warm en weten hoe je een goed vuurtje moet stoken én blussen.
 • Smulpapen
  Voorzien alle vrijwilligers van soep, broodjes en warme lunch en maken chocomelk voor het publiek.
 • Jezus (incl. Maria en Jozef)
  Heb je een baby die tijdens het weekend maximaal 6 maanden oud is? Meld je dan aan om met elkaar Jozef, Maria en Jezus te spelen. Wees niet te bang, we zorgen erg goed voor onze Jezussen!
 • Decor & rekwisietenteam
  Bedenkt, maakt en verzamelt alle benodigdheden voor de scènes die de acteurs en zangers spelen.
 • Regelaars
  Zorgen dat alles op rolletjes loopt, vinden het leuk om te organiseren.
 • Technici
  Zorgen voor goed licht en geluid (veel ervaring hoeft niet, maar je hebt wel verstand van techniek, ook op- en afbouw).
 • Rauwdouwers
  Sjouwen en bouwen in de op- en afbouw.
 • Decoratieteam
  Kunnen versieren als de beste en zorgen voor de aankleding van het park.
 • Film en fotografie
  Leggen alles haarfijn op camera vast, zodat we nog lang kunnen nagenieten.

Meld je aan!

  Je voor- en achternaam *

  Je emailadres *

  Telefoonnummer *

  Postcode *

  Geboortedatum *

  Ik wil me aanmelden voor/meer informatie over (meerdere opties mogelijk)

  Anders: mijn talenten die ik wil inzetten zijn namelijk:

  Mogelijke shift(s) of beschikbaarheid:

  Over jezelf: wat wil je doen en waar heb je ervaring mee?